Какви може да са причините за да ви откажат бърз заем

Понякога на човек може да му се наложи да изтегли малка сума пари по спешност и внезапно осъзнава, че е получил отказ. Това може да ви се стори малко стряскащо. Та нали всеки казва, че заем не се отказва на почти никой, че процедурите са много лесни и облекчени, че всеки може да се възползва и други тем подобни.

Да, действително процедурата е облекчена, но ще се изненадате колко много причини може да има да ви откажат заем, дори и ако на пръв поглед изглеждате идеалния кандидат или дори ако всъщност сами знаете, че сте такъв. Все пак за да преценят дали да ви финансират или не, фирмите гледат някои параметри и отказът може да дойде по неочаквана причина.

Защо могат да ми откажат кредит?

1. Защото сте твърде млади

Замисляли ли сте се, че може да сте твърде млади за да получите кредит и е възможно всъщност да не попадате във възрастовия диапазон за финансиране? Ако сте на 18 или 20 години на пръв поглед може и да сте идеалните кандидати, но това не винаги е така.

Много фирми имат изискването да сте над определена възраст, която може да бъде 23 или пък например 25 години. Ако сте получили отказ и сте доста млади, проверете дали това не е причината за отказа. Ако е това, можете да получите одобрение в друга фирма, защото не всички кредитни компании имат подобни рестриктивни условия.

2. Защото сте над опредена възраст

Това условие няма за цел да ви нарече стари, нищо подобно. Много фирми имат ограничения за кора над 60 години, над 65, над 70 или друга възраст. Има и фирми,, които не посочват възраст а директно заявяват, че не финансират хора, които живеят от пенсия. Това е свързано с факта, че хората в пенсионна възраст често са материално по-затруднени и необходимостта да изплащат заем може да ги затрудни допълнително.

О друга страна, много компании нямат ограничение, а дори напротив – предлагат заеми специално за пенсионери, които се отпускат при по-облекчени условия. Ако сте получили отказ можете да проверите дали това не е причината и ако е, тогава действайте смело в друга фирма – все някъде ще ви одобрят. Отказът може да се повтори разбира се и втория път, но ако четете внимателно условията на фирмите, може да се получи много по-лесно за вас.

3. Защото сте били некоректни платци в миналото

Някои фирми автоматично заявяват, че за тях вашето кредитно минало не е от значение и се интересуват само и единствено от това дали сте теглили заем от тях самите, и ако да, то дали сте били коректни и точни в погасяването на вноските. Всъщност това се отнася за повечето фирми. Ако обаче сте имали затруднения към някоя фирма и не сте изплащали задълженията си коректно, тогава има и фирми за бързи кредити, които ще ви откажат заем.

За някои фирми в областта на бързите заеми е много важно да се уточни дали кредитното ви минало е наистина добро и дали сте имали проблем ако сте теглили кредит от банка или от друга фирма за бързи кредити. Това се счита за ситуация, в която фирмата приема по-голям риск привличайки ви като клиенти и се счита, че бихте могли да представлявате потенциален неплатежоспособен кредитопоучател.

4. Защото нямате постоянен трудов договор

Дори и да имате работа в добра фирма, ако имате сезонен трудов договор, каквито са договорите на много хора работещи в туристическата индустрия, тогава има голяма вероятност да получите отказ. Повечето фирми за бързо кредитиране имат някои задължителни изисквания в тази област. Така например, ако работата ви представлява някакъв вид сезонна заетост това не е достатъчно.

Разбира се, много фирми могат да ви отпуснат заем и при тези обстоятелства, но не изключвайте вероятността да ви откажат. Повечето компании за бързо кредитиране задължително изискват да имате безсрочен трудов договор. Счита се, че само при тези условия фирмата ще е наистина защитена, че няма да я подведете несъзнателно, изпадайки в неплатежоспособност.

5. Защото сте излъгали за нещо

Много хора къде съзнателно, къде несъзнателно подвеждат фирмите за бързо кредитиране като не споменават важна информация, която може да касае тяхната платежоспособност, а също така и факти, които се знае, че могат да доведат до отказ. Ако фирмата се осъмни или открие невярна информация, дори и да става дума за съвсем незначителни детайли, възможно е да ви бъде отказан заем.