Измама с документи

Днес огромна част от семействата у нас изпитват затруднение при планирането на месечния бюджет. Колкото разумно и прагматично да действат, то често се оказва, че парите не успяват да покрият разходите до последното число от месеца.

Ето защо това често води до тегленето на бърз кредит, което на практика не е никак лоша алтернатива.

Нека вземем по внимание това, че в страната ни са отворили врати десетки дружества, предлагащи изгодни и приемливи условия на своите потребители.

Те не крият скрити такси или лихви, утежняващи допълнително положението на гражданите. Единственото, което се изисква от вас, е да четете внимателно.

Научете се с няколко бързи стъпки да разпознавате дали едно дружество е коректно или не, в противен случай съществува опасност да попаднете в капана на измамните лихвари, които все още сноват из територията на страната и дебнат за граждани, изпаднали в беда.

Как да опазим личните си данни

При тегленето на кредит, всеки знае, е нужно да предоставите личните си данни ЕГН, номер на лична карта, адрес по лична карта.

Това е строго секретна информация, която трябва да представите единствено на организации, за която лоялност и коректност сте убедени. Винаги имайте едно наум, когато решите да взимате пари на заем.

Освен, че трябва да четете всеки един ред по няколко пъти, то съветът ни е да проучите за конкретната организация.

Днес в Интернет можете да намерите списък с всички небанкови дружества, осигуряващи бързи пари, които са вършили измами, както и списък на онези, предпочитани от обществото.

По какъв начин протича извършването на една кредитна измама

Много от кредитните дружества днес отпускат пари, без да изискват физическа среща с кандидатстващото лице. Така човек никога не може да бъде сигурен, че данните му няма да попаднат в ръцете на недоброжелател, който да се възползва от тях.

Запомнете, че единствено ЕГН – то ви е достатъчно, за да може някой друг да изтегли пари на ваше име. След като измине срока за възвръщане на конкретния заем, то небанковото дружество ще търси човека, отговарящ на цифрите на единния граждански номер.

Ето защо нашият съвет е да бъдете много внимателни, разумни и предпазливи, преди да решите да се възползвате от теглене на заем, както и да помислите, преди да предоставите личните си данни на някого.

Все пак номерът на лична карта и ЕГН – то ви са информация, която друг не бива да има достъп до нея. Теглете заеми от кредити, които са се доказали многократно, посредством своята коректност и лоялност.