Чести причини за теглене на кредит

Бързите кредити днес трудно могат да бъдат изместени от друг подобен продукт. На практика, този вид заеми завладяха кредитния пазар, превръщайки се в един от най-популярните и атрактивни финансови инструменти. Причините поради които хората най-често се възползват от тях се различават доста, но специфичният характер на бързия заем е доста лесно разпознаваем.

При всички случаи може да се обобщи, че бързите кредити са вид заем в малки размери, който освен всичко останало се отпуска и за сравнително кратък период от време. Този вид кредити се отличават с с изключителна скорост, тоест получавате парите по-малко от час след като сте решили да кандидатствате. Лихвите от своя страна са доста големи, но на фона на кредитния размер това не се забелязва.

И не на последно място трябва да отбележим, че тук става дума за не банкови заеми, които се отпускат от специализирани фирми в областта, но въпреки това не бива да се тревожите. Тези фирми в повечето случаи притежават изключително богат опит и добро име, а от своя страна държавата оказва необходимата роля на регулатор, защото само така може да се гарантира напълно спазването на всички правила на потребителите.

Но кои са най-честите причини, които карат хората да теглят бързи заеми?

Бързите заеми най-често се теглят при покупка на нова техника. Това може да нов мобилен телефон с повече екстри или нов компютър след като старият вече е издал багажа. Това се прави и при покупка на нов хладилник, телевизор и други подобни технически джаджи и уреди.

Повредите сами по себе си също могат да бъдат много често причина да разгледаме страниците на фирмите за бързи кредити Колкото и да не ни се иска да търсим заем, не винаги е лесно човек сам да поеме ремонта на някой уред у дома или пък на колата например. Има моменти, в които това е единственото решение за да избегнем битови трудности и неудобства у дома заради важен уред, който не функционира.

Друга много често срещана причина за теглене на бърз кредит е при проблем с работната заплата. На всеки може да се случи неочаквано да получи забавяне на работната залата и по тази причина да изпита финансови затруднения. В подобни неочаквани ситуации много често се стига до положението да не знаем как да постъпим освен да потърсим източник на кредитиране.

Сред най-неприятните ситуации, в които се налага на човек да потърси бърз заем е при сериозни и остри проблеми със зъбите. Всички ние знаем, че хубавата усмивка струва пари. Дори и да сме се примирили с това, че нямаме пари за скъпи зъболекари, все пак понякога се стига до там, че човек просто не знае как да постъпи за да излекува проблемен зъб. В такъв момент много често това е единственото решение.

А всеки ли може да изтегли бърз кредит?

Обикновено се казва, че бързите кредити са много лесен за отпускане финансов продукт и като цяло откази не се получават. Това звучи много приятно и е добре да знаем, че винаги има на кого да разчитаме, но все пак не всичко винаги е толкова лесно, колкото би ни се искало да бъде. За съжаление, много хора неочаквано получават откази и не получават парите, които са се надявали да им бъдат отпуснати.

Обикновено най-често срещаната причина за отказ това са предишни проблеми с неизплащане на предишен заем към тази или към друга фирма, както и към банки. Освен това честа причина за отказ е и липсата на постоянен трудов договор. Може и да работите и дори може да получавате много добра заплата, но все пак ако искате да получите бърз кредит, тогава е нужно нещо повече, а именно да имате постоянен трудов договор.

Този тип трудови договорни отношения се използват от фирмите, които са специализирани в отпускането на бързи кредити, защото това е един вид гаранция, че получателят на заема няма да остане без работа внезапно и по тази причина да спре да изплаща своите задължения към кредитодателя.

И все пак, имайте предвид, че никой не е длъжен да ви кредитира. Ако някоя фирма прецени, че по някаква причина вие сте рисков кандидат, тя има правото да ви откаже заем във всеки един момент. Успокоението е, че това се случва сравнително рядко и не е много обичайна практика.

И още нещо – ако се случи това не се отчайвайте. Знайте, че има много фирми за бързи заеми, които биха се радвали да сте техен клиент. Ако се случи да ви откажат заем, тогава просто отърсете друга фирма и кандидатствайте там.

И един съвет – ако получите отказ, все пак си помислете защо ви отказват. Възможно е да имате сериозни финансови проблеми и е възможно също така да не можете да погасите задълженията си в бъдете. С две думи – бъдете винаги предпазливи и мислете два пъти преди да теглите пари!