Кога не е за предпочитане да теглим бърз кредит

В определени моменти в живота тегленето на бърз кредит може да ни дойде много удобно. Това са ситуации от най-различен характер, като се започне от забавяне на работната заплата, та като се стигне чак до непредвидени повреди на техника у дома.

И докато правилно изтегленият кредит, зад тегленето на който има оправдателни обстоятелства, може да бъде наистина полезно, много често хората достигат до тази услуга без наистина да се нуждаят от нея. Има някои ситуации, в които да се тегли кредит просто е безсмислено. Тук искаме да разгледаме няколко момента, в които е добре да помислите втори път преди да прибегнете към тази услуга.

При повреда на колата

При повреда на вашия автомобил е добре да бъдете доста предпазливи. Понякога тегленето на бърз заем може да се окаже единственият начин да извършите ремонта, но не е ли по-добре сами да спестите парите? Имайте предвид че колата не е от първостепенно значение, от каквото са например погасяването на сметките за ток, вода и храна. Автомобилът не е толкова важен, колкото е наличието на функциониращо отопление, бойлер, пералня и хладилник.

Винаги има алтернативи на предвижване, от които да се възползвате временно докато заделите нужните за ремонта на колата средства. Имайте предвид, че автомобилът сам по себе си е един доста сериозен разход, който така или иначе няма да ви спести пари, а ако се и повреди и на всичкото от горе, тогава може да излезе твърде солено.

Бързите кредити от своя страна могат да ви помогнат да решите проблема на момента, но нали все пак парите трябва да се върнат? След като този месец нямате средства за ремонт на колата, то кое ви кара да си мислите че следващият месец ще е различен.

За дрехи

Тегленето на бърз кредит за дрехи, обувки или друг тип облекло е едно от най-безсмислените неща, които можете да направите, защото този тип разход не е със спешен характер. Дрехите и обувките бързо се износват, късат а и модата им минава толкова бързо, че докато човек се усети половината му дрехи вече изглеждат странно остарели. Ето защо е добре да подбираме дрехи и обувки в неутрален стил, които няма да изглеждат неадекватно през следващия сезон.

Разбира се ако се стигне до там, че да нямате какво да облечете или обувки, които да обуете, то тогава кандидатстването на бърз заем онлайн може да е оправдано, но говорим ли за мода, не се поддавайте на емоционално неразумни решения, които може заради кокетничене да ви вкарат в преразход, а така и да ви създадат допълнителни грижи, от които съгласете се едва ли имате нужда.

Не забравяйте че пари се теглят лесно, но когато дойде време да се връща заема положението е доста по-различно, особено, ако не сме планирали добре нещата и сме разхищавали за маркови обувки и оригинални дрешки, в името на собствения ни имидж, пренебрегвайки потребностите от първостепенно значение.

За почивка и екскурзия

Много фирми за бързи заеми се опитват да ни изкушат да се възползваме от техните кредитни продукти, като ни разказват как можем да похарчим парите за някоя неустоима почивка на мечтано от нас място.

Тегленето на бърз кредит за почивка обаче може да се отрази много добре на нервите ни, но не и на бюджета. Това е разход който отива за луксозна услуга, каквато не всеки може да си позволи, като след себе си носи само задължения. Имайте предвид, че бързите кредити са доста краткосрочни и още преди да се осъзнаете ще трябва да погасите целия заема или част от него.

За ремонт

Знаем че българинът изпитва неустоим порив да ремонтира всичко у дома. Това желание се обяснява с някак по-домошарската култура по нашите географски ширини. В това няма нищо лошо, стига този порив за нова гарнитура или тапети да не ви вкара в излишни разходи и дългове.

Лесно е да отидеш в най-близката фирма за бързи кредити или да намериш такава по Интернет, след което да изтеглиш дадена сума и да я инвестираш в жилището си, но това няма да ви донесе никаква полза. Просто бъдете търпеливи и направете ремонт тогава, когато финансите ви позволяват, вместо да прибързвате и в последствие да мислите още едно нещо, което трябва да покривате с месечните си приходи.