Какви условия трябва да покриваме за да изтеглим бърз заем

Тегленето на бърз кредит онлайн се счита за много лесно и повечето хора споделят, че процедурата е наистина доста облекчена. Разбира се, това че е облекчена не означава, че заемите се отпускат без никакви условия. Всъщност условия има и макар да не са много тежки и трудни за покриване, те все пак могат да ви изиграят лоша шега.

Какви са условията?

1. Наличието на работа

Наличието на работа е първият и най-важен фактор, според който се оределя дали ще получите кредит или не. Задължително трябва да можете да докажете, че работите на трудов договор и то не какъв да е договор, а постоянен. Имайте предвид, че сезонната заетост в туристическата индустрия, която е доста често срещано поприще за много млади хора, всъщност може и да не е достатъчна гаранция.

Този тип условия има за цел единствено да гарантира, че ще можете да погасите своите кредитни задължения. Има разбира се и изключения. Ако договорът ви за работа е сезонен, но ако е сключен съвсем скоро, а вие искате малка сума пари за кратък период от време, например за 3 седмици, тогава може и да имате късмет, но със сигурност ще има фирми, за които това ще е проблем.

2. Кредитното минало

В повечето случаи вашето кредитно минало не е абсолютно никакъв проблем. Дори и да сте имали проблеми с изплащането на заем в миналото, независимо дали към банка или към фирма за бързо кредитиране, това няма значение в настоящата ситуация. За повечето фирми е от значение единствено да можете да гарантирате, че ще изплатите заема си.

Ако обаче в миналото по някаква причина сте имали проблеми с точно тази фирма за бързо кредитиране, то положението се променя. Резултатът най-вероятно ще бъде отказ, защото такава е политиката на повечето фирми за бързо кредитиране.

3. Възрастта е фактор

Абсолютно излишно е дори да се коментира това, но всеки кандидат за кредит трябва задължително да бъде пълнолетен. Ако нямате 18 години този продукт не е подходящ за вас. Пълнолетието обаче далеч не означава, че покривате необходимите условия.

В много случаи долната граница на възрастта за отпускане на бърз кредит е завишена над 21 години, а в някои случаи и на 23 или дори на 25 години.

Подобно е положението и с по-възрастните хора. Ако сте над 70 или над 75 години, тогава някои фирми могат да ви откажат финансиране, считайки, че доходите ви са вероятно доста по-ниски и смятайки това за пречка когато настъпи момента за погасяване на заема. Всичко това не е свързано с физическата възраст на човека, а по-скоро с материалното състояние, което се асоциира с тази възраст.

Кое може да ми бъде от полза?

За щастие, повечето фирми, които оперират на българския пазар имат и доста правила, които могат да бъдат във ваша полза. Така например, ако искате да изтеглите бърз кредит от някоя фирма и ако сте теглили заем и преди от там, вие ще можете в повечето случаи да се възползвате от някои много облекчени условия.

Така например, някои от фирмите за бързи кредити, които предлагат услугите си на българския пазар, могат да ви предложат бърз заем с много ниска лихва ако и преди сте били техен клиент. На практика, доста е популярно схващането, че щом и преди сте били клиент на фирмата, това е един вид гаранция, че сте сериозен човек, който надлежно и старателно погасява своите задължения.

Фирмата от своя страна поема с вас много по-малък риск и по този начин вие печелите финансова помощ на много ниска цена. Не е изненадващо ако някой път ви провърви и ви позволят дори да изтеглите напълно безлихвен заем. Това е възможно и в такива случаи обикновено се изплаща само таксата за обработка на документите, която едва ли ще надхвърли 20 лева и то ако изобщо има такава.

Понякога обаче може да попаднете на безлихвен заем и ако за първи път ползвате услугите на дадена фирма и това означава, че вие най-вероятно сте попаднали на компания, при която това е част от стратегията да привлече повече клиенти.

Не е тайна, че много хора ползват единствено познати за тях услуги и фирми и именно този рекламен трик се цели към това да ви накара да потърсите точно една такава услуга – позната и вече изпитана.