Нуждата от бърз кредит – на кого да разчитаме?

Какви са разликите между това да поискаме заем от близки хора и да поискаме съдействие от професионална фирма, която е специализирана в предлагането на бързи заеми? Разликата е голяма, а ето и за какво точно иде реч.

Когато разчитаме на родителите си

Когато разчитаме за помощ на своите родители, най-вероятно ще я получим. Заедно с помощта обаче идва и един бонус. Тук става дума за мнението, което ще си създадат те за вас. То няма да е лошо, а по-скоро най-вероятно ще е загрижено „Клетото момче / момиче. Виж колко трудно се справя в живота.“

Едва ли ще искате родителите ви постоянно да се тревожат и безпокоят за вас и непрекъснато да ви смятат за недорасли. Бързите Интернет кредити в този случай могат да заменят помощта от родителите много добре, но може би ви тревожи лихвата. И все пак, лихвата има много по-малка стойност от притесненията и нервите, които можете да докарате на родителите си ако не можете да се справите сами с парите.

Когато разчитаме на приятели

Приятели или познати също много често могат да откликнат на вашия зов за помощ когато имате нужда от пари. За разлика от родителите, които могат да ви помогнат безвъзмездно, в повечето случаи приятелите ще очакват да им върнете парите.

Има разбира се и по-близки, които ще ви помогнат безвъзмездно. Със сигурност условията от искането на заем от близки приятели са по-добри от тези на фирмите за бързо кредитиране.

Ето например, при приятелите може дори да не се наложи да им върнете парите, а да се договорите за друга услуга, с която да се реванширате. Лошото обаче е тогава, когато някой познат започне да ви отбягва, защото смята, че ще му искате пари, а самият човек също е финансово затруднен. В такава ситуация е доста трудно, защото вероятно няма да искат да ви разочароват, но и няма да могат да ви помогнат.

Бърз кредит от банка

Тук няма грешка. Банките са коректни и сериозни, никога няма да ви подведат. Единственият недостатък е, че процедурата е малко по-бавна. Ако парите ви трябва т в рамките на деня може добре да се поизпотите докато получите заема.

Фирмите за бързо кредитиране

Фирмите за бързо кредитиране са в стихията си когато става дума за бързи кредити до 399 или до 500 лева. Те отпускат краткосрочни кредити в малки размери, а лихвите са малко високи като процент, но на фона на общата сума не биха затруднили дори и хора с по-малко финансови възможности.

Този тип фирми откликват много бързо. Одобрението се получава за броени минути и само след час можете вече да сте платили сметките си със заема.