Погасяване на кредит

Днес всеки един гражданин разполага с възможността да се сдобие с нужните средства за броени минути. Улеснените процедури се явяват като основна примамка на бързите заеми.

Кредитоискателят не е длъжен да представя бележка от работодател, извлечение на банкова сметка, трудов договор или каквото и да било друго. Единственото условие, за да се възползва от нужните средства, това е притежанието на документ за самоличност.

Едно нещо е от ключова важност и в никакъв случай не бива да го пренебрегваме, когато теглим пари. Това е способността ни да обслужваме заема, който сме изтеглили. Премислете добре всеки ваш ход, така че да не се окаже накрая, че не можете да погасите дължимото.

Ако имате някакви съмнения, дори и минимални, то съветът ни към вас е да не се възползвате от този вариант, а да потърсите друг начин чрез който да запълните празнотата в бюджета си.

Разбира с, на всеки би могло да се случи да има някакво затруднение тогава е необходимо да уведомите служител на фирмата и да уговорите друга дата, удобна за вас, когато да внесете сумата по месечната вноска, предварително уговорена.

Какви опасности ни грозят, ако не можем да погасим заема навреме

Финансовата криза у нас е ясна предпоставка не малка част от гражданите да се възползват от услугите на микрокредитирането.

По-долу в изложението ще ви разкажем за това какви са последиците за вас, в случай че не успеете да погасите дължимото в очертаните срокове. Запомнете, че кредитното ви досие ще се влоши автоматично, ако не обслужвате заема си така, както следва.

След като пазарът на труда претърпява значителни промени, не малка част от гражданите в страната ни попадат в изключително затруднено положение. Те не успяват да обслужват своите заеми и това ги е превърнало в некоректни платци.

Случилото се не е по тяхна вина, но крайните обвинени са случващото са те самите, тъй като върху сключените договори са изписани личните им данни, взети от документа за самоличност.

В случай, че попаднете в графата на некоректните платци, то пригответе се да платите лихви, които в повечето случаи са в многократни размери.

Ако след 90 дни заемът продължава да бъде необслужван, то имайте предвид, че лихвите се натрупват безобразно, а обажданията от страна на банковите служители зачестяват.

Съветваме ви да четете внимателно договорите, които се предоставят на вашето внимание, така че да не се превръщате в жертва на измамни лихвари, без ни най-малко да подозирате.

Съветваме ви да теглите кредити единствено в случаите, в които сте сигурни, че ще можете да погасите дълговете си. В противен случай потърсете друг алтернативен вариант, от който да се възползвате.